друкувати


Цього року в Україні дефіцит молока становить майже один мільйон тонн

9 жовтня 2020, 06:08

Дефіцит молока у 2020 році становить майже 1 млн тонн. І це не дивно, адже за останніх 2 роки споживання населенням молока та молочних продуктів збільшилося, але триває зменшення вітчизняного виробництва молочної продукції. Про це заявив голова спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час проведення «Всеукраїнського молочного форуму-2020», повідомляє AgroPolit.com.

За словами Чагаровського, збільшення споживання українцями молочних продуктів забезпечують імпорт і фальсифікат, а точному розрахунку заважають похибки в офіційній статистиці. Нагадаємо, що Чагаровський ставить під сумнів показник у близько 10 млн т молока, який вказують офіційні ресурси і, у свою чергу, наполягає на виробництві 6,5 млн т молока українськими фермерами.

Також варто нагадати, що в Україні щомісяця безповоротно зникають 10 тисяч корів

У наших сусідів статистика стосовно надлишку (балансу) молока має такий вигляд:

Імпорт молочної продукції, який реалізує Україна, турбує всіх. Якщо говорити про останні 2 роки, можемо побачити зростання імпорту за всіма категоріями продуктів на 278%.

Детальніше про стан українського молочного виробництва читайте у матеріалі: Молочна галузь України та її майбутнє через 10 років: проблеми, національна програма розвитку та державна підтримка