друкувати


Зоозахисники звинувачують члена Аграрної партії у масовому розстрілі собак

29 вересня 2020, 18:00

В Овідіопольському районі Одеської області у собак стріляв депутат Овідіопольської райради, член аграрної партії Володимир Кішенко. Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

У повідомленні зазначається, що до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що в одному з населених пунктів району місцевий житель застрелив собак.

«На місце події виїжджали співробітники поліції. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що тварини на нього кидалися. Зараз встановлюються обставини події», – повідомили в главку.

Відзначається, що трупи тварин направлено на експертизу. За фактом відкрито провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Як заявила УНІАН волонтерка громадської організації Animal SOS Odessa Яна Титаренко, п'ять домашніх собак застрелені 27 вересня приблизно о 08:30 в селі Доброолександрівка.

Про це нам повідомила очевидиця подій. З п'яти застрелених собак, дві собаки належать цій жінці. На місце події прибули представники «Національного корпусу» разом із волонтерами... Ми з'ясували, що в собак стріляв депутат Овідіопольської районної ради (фракція Аграрної партії) Володимир Кішенко – місцевий підприємець», – стверджує Титаренко.

Вона пояснила, що п'ять собак, яких чоловік застрелив, прибігли на територію його фермерського господарства.

Тварин заманив запах собаки-самки, яка охороняє територію підприємства Кішенка. Через це (тічку самки. – УНІАН) у селі вже виникали конфлікти і нібито мали місце розстріли псів. Місцеві жителі вже пропонували депутату, що стерилізують за свій рахунок його собаку, але він категорично відмовився. Кажуть, у нього це – норма поведінки. Наприклад, посварившись якось з сусідом, він застрелив його півня ...», – розповіла Титаренко.

До того ж, за її словами, багато місцевих жителів бояться депутата, який раніше був заступником начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та нижнього Дунаю, і зараз нібито теж балотуватиметься до місцевих рад.

Нагадаємо, що сьогодні головою Аграрної партії України є Михайло Поплавський.