друкувати


Укрзалізниця не співпрацюватиме із Deutsche Bahn, – Жмак

29 вересня 2020, 12:00

Керівництво держкомпанії ПАТ Укрзалізниця не має наміру реалізовувати ініціативу попереднього керівництва про притягнення до управління українськими залізницями представників німецької компанії Deutsche Bahn. Про це заявив глава правління УЗ Володимир Жмак в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

«Зараз я не бачу можливості і сенсу залучати якихось іноземних фахівців. За всієї поваги до Deutsche Bahn, що стосується вантажоперевезень, то нас важко порівнювати», – сказав він.

 Жмак додав,що в Європі вантажні залізничні перевезення не є настільки життєво важливими, як в Україні, пояснив Жмак. За його словами, Німеччина, Австрія, і навіть Польща мають дуже розвинені мережі автобанів — тому залізниці конкурувати з ними немає сенсу.

 Пасажирські перевезення в європейських країнах отримують фінансову допомогу від уряду. Це загальновідома історія. Тому зараз, з огляду на експертизу, яка є у мене і моєї команди, я не бачу необхідності залучати якихось міжнародних консультантів», –  резюмував Жмак.

Нагадаємо, що бізнес та зокрема вантажовідправники позитивно відреагували на ідею партнерства між АТ «Укрзалізниця» та німецькою компанією Deutsche Bahn.