друкувати


В Україні створять реєстр недоброчесних контрагентів на ринку зерна, – УЗА

29 вересня 2020, 09:21

У поточному сезоні в Україні збільшилася кількість випадків невиконання контрактів на продаж зернових і олійних культур. Про це заявив президент Української зернової асоціації Микола Горбачов (УЗА), повідомляє сайт УЗА.

«Частково подібна ситуація склалася через об’єктивні причини, оскільки частина аграріїв цьогоріч практично повністю втратила урожай і справді не може виконати умови форвардних контрактів. Але збільшилася і кількість недоброчесних компаній, які відмовляються виконувати умови контрактів, мотивуючи це тим, що ринкова ціна на зернові зараз вище, ніж спочатку було закладено в договорі», – зазначив Горбачов.

Подібна поведінка компаній, наголосив Микола Горбачов, негативно впливає на репутацію України як надійного світового постачальника зерна і загрожує втратою курсової та фінансової стабільності в країні.

У зв’язку з цим УЗА планує створити публічний реєстр фізичних і юридичних осіб, які відмовилися виконувати підписані раніше контракти. Це буде зроблено для того, щоб убезпечити контрагентів і в підсумку оздоровити зерновий ринок України», – зауважив президент УЗА.

Нагадаємо, що українська пшениця – дорожча за пшеницю із країн ЄС на біржах.