друкувати


Уряду пропонують створити на інтернет-ресурсі Держпродспоживслужби 3 реєстри фальсифікаторів молочки

3 жовтня 2020, 07:00

Уряду пропонують створити на інтернет-ресурсі Держпродспоживслужби 3 реєстри фальсифікаторів молочки. Про це заявив голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський під час  Всеукраїнського молочного форуму-2020. Організатори –  спілка молочних підприємств України та Центр новітніх технологій та інновацій. Основна тема форуму: «Молочна галузь на межі колапсу, або Як зберегти тваринництво та захистити внутрішній ринок від експансії молочного імпорту?». Серед учасників представники Кабміну, провідні учасники молочного ринку та рітейлу, експерти.

Чагаровський запропонував створити на сайті Держпродспоживслужби такі 3 реєстри: 

«Я б передбачив, як міру покарання фальсифікаторам, ануляцію експлуатаційних дозволів. Також вніс би зміни щодо термінів дії експлуатаційних дозволів. Сьогодні він видається безстроково. На мою думку, він має видаватися раз на 5 років», – сказав Чагаровський.

Він також зазначав про необхідність підвищення у 100 разів штрафів за фальсифікат молочної продукції. 

Нагадаємо, про те, що діюче законодавство не дозволяє покарати за фальсифікат молочки великі підприємства повідомила т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко.