друкувати


В Україні створюють законодавчу базу для боротьби з фальсифікованими молочними продуктами

27 вересня 2020, 09:30

Мінекономіки працює над створенням законодавчої бази для боротьби з фальсифікованими молочними продуктами. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки Сергій Глущенко під час Всеукраїнського молочного форуму-2020. 

Він зазначив, що молочна галузь в Україні зараз переживає складні часи: скорочується поголів'я корів, суттєво зросли обсяги імпорту, значний дефіцит сировини, знизилась ділова активність у зв' язку з Covid-19 — як результат зменшується виробництво молока. 

Також Сергій Глущенко назвав ключові законопроєкти, які за останні місяці розробило Мінекономіки, та які матимуть позитивний вплив на молочну галузь і весь агропромисловий комплекс:

Нагадаємо, голова спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський запропонував створити програму розвитку галузі.

Всі урядовці підтримали цю ідею. Державна підтримка сектору зменшилась удвічі – маємо 4 млрд грн. Ті, хто робив цю програму, не розуміють важливості для економіки України аграрного сектору. Сподіваюсь, буде найближчим часом створене профільне міністерство, яке буде займатись проблемами сектору», — наголосив він.