друкувати


На держпідприємствах працюватимуть незалежні наглядові ради ― офіційно

21 липня 2016, 09:36

З метою оптимізувати роботу підприємств, буде створено незалежні наглядові ради. Про це під час прес-брифінгу «Результати діяльності ТОП-100 державних підприємств у 2015 році» розповіла перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

«Членами наглядових рад стануть високоосвічені експерти, які мають за плечами пристойний стаж роботи і які жодним чином не пов’язані з державною службою. Їм буде надано право самостійно приймати рішення, які стосуються діяльності компаній. Нагадаю, що раніше вони були змушені голосувати за директивами», ― каже вона.

Сьогодні така рада уже діє у найбільшій держкомпанії ― НАК «Нафтогаз України». До кінця поточного року планується створення ще 15 таких рад у найбільших державних компаніях.

Також Ковалів додала, що всі державні установи в обов’язковому порядку мусять проводити аудит та оприлюднювати на своїх сайтах майже всю інформацію, яка стосується діяльності підприємства.

«Наразі провели аудит 14 держустанов, 18 знаходяться у процесі обробки інформації, 2 подали невідповідні аудити і 11 ігнорують наш запит. Ми вже працюємо над вирішенням цієї проблеми. Вони будуть змушені все-таки провести аудит або припинити роботу», ― прокоментувала експерт.

Тетяна Крисюк, AgroPolit.com.