друкувати


«Епіцентр К» планує зайнятися виробництвом кормів із кукурудзи

25 вересня 2020, 16:00

Група компаній «Епіцентр К» планує побудувати завод з виробництва кормів із кукурудзи в 2021 році. Про це повідомив гендиректор групи Петро Михайлишин в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

«Хочемо виробляти корми з кукурудзи. Білок, протеїн, який використовуються в різних галузях, зокрема йде на корми. Такі речі, як виробництво біоетанолу з кукурудзи, зараз непопулярні в світі.Обвал нафти показав, що ці заводи нерентабельні. За такої дешевизни виробляти біоетанол на експорт зовсім не вигідно. А ось на продукти споживання, для відгодівлі та харчові продукти є попит», — пояснив він.

За словами Михайлишина, групі знадобиться півроку, можливо менше, для фіналізації плану проєкту з будівництва заводу.

Потім буде будівництво відповідного заводу, що не є складним процесом. Нам потрібно побудувати відносини з кінцевими споживачами. У той же час треба мати гарантії, що партнер буде довгостроковим, що це та інвестиція, яка окупиться. Важливо також диверсифікувати поставки — нам потрібні кілька ринків збуту за кордоном, щоб мати гарантії на випадок, якщо на ньому відбудуться зміни», — зауважив гендиректор.

У свою чергу власник групи «Епіцентр К» Олександр Герега вказав, що кукурудза — це одна з культур в Україні, які найменше переробляють, попри сприятливі умови для її вирощування.

Кліматичні умови дозволяють Україні все більше переходити на цю вигідну культуру. Нам вдалося відвідати кілька заводів, що переробляють кукурудзу, починаючи з Польщі й закінчуючи США, і ми бачимо величезний потенціал. Але світовий ринок закритий, і нових гравців туди неохоче пускають, хоча населення земної кулі збільшується і харчові продукти набувають великого значення. Зараз ми в пошуках своєї ніші», — прокоментував ситуацію Герега.

Нагадаємо, Епіцентр викупить землі, які орендує для ведення аграрного бізнесу.