друкувати


У Раді пропонують забрати держпідтримку на 2021 рік у великих аграріїв та віддати фермерам

25 вересня 2020, 09:00

Фокус держпідтримки агросектору потрібно змістити із великих товаровиробників та перенаправити на постраждалих від посухи аграріїв. Таку думку висловив Андрій Богданець, депутат ВРУ, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатська аграрна рада» у Верховній Раді України 9-го скликання у матеріалі «Бюджет 2021 року: для агросектору заклали «дулю з маком» на AgroPolit.com.

«Потрібно змістити фокус держпідтримки із великих товаровиробників та перенаправити на постраждалих від посухи аграріїв. Переважно це фермери. Всю держпідтримку агросектору на 2021 рік варто віддати фермерам. А не так, як у попередні роки, коли їм створювали лише проблеми для отримання бюджетних коштів. Якщо цього не зробити, частина фермерських господарств зазнає значних збитків і просто зникне. А це підтримка соціальної інфраструктури села та розвиток сільських територій», — зазначив Андрій Богданець.

Також, на його думку, серед програм держпідтримки окрему увагу слід приділити агрострахуванню, здешевленню страхових платежів (премій) за договорами страхування сільськогосподарських культур від ризиків загибелі.

Для цього до кінця року слід проголосувати закон про агрострахування та частину коштів з держпідтримки віддати на такі цілі», — додав нардеп.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, уряд продовжив термін подання документів на отримання держпідтримки в галузі садівництва і тваринництва.