друкувати


Держпродспоживслужба звернулась до країн ЄС щодо зняття обмежень з України стосовно грипу птиці

24 вересня 2020, 16:00

Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці і звернулася до держав — членів Європейського Союзу щодо зняття відповідних обмежень. Про це повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів за підсумками засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF).

«23 -24 вересня 2020 року відбулося онлайн-засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF). У засіданні комітету взяли участь представники всіх держав членів Європейського Союзу і представники Європейської комісії. Також у засіданні в перше в історії незалежної України були запрошені представники нашої держави. У засіданні комісії взяла участь начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята», — йдеться у повідомленні.

Курята доповіла учасникам онлайн-засідання щодо епізоотичної ситуації стосовно високопатогенного грипу птиці в Україні, навівши «статистичні дані щодо проведеного моніторингу та лабораторних досліджень».

Представник Держпродспоживслужби наголосила, що, враховуючи національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС та Кодекс здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці.

Вона звернулась до держав — членів ЄС щодо прийняття відповідного рішення про зняття з України обмежень стосовно грипу птиці.

Нагадаємо, у Держпродспоживслужбі відреагували на заборону Росією транзиту продуктів тваринництва з України.