друкувати


Нардеп від «Слуги народу» Павло Халімон відреагував на звинувачення у спробі рейдерства

24 вересня 2020, 14:00

Заступник голови аграрного комітету в парламенті Павло Халімон прокоментував рейдерський скандал за своєї участі. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Інформаційний портал Чернігівщини.

Повідомляється, що нардеп звинуватив колишнього нардепа Олега Дмитренка у махінаціях з урожаєм та наданням його товариством завищених послуг держпідприємству. За словами нардепа, якби він не втрутився вчасно, то дослідне господарство спіткало б банкрутство.

Павло Халімон розповів, що у колишнього нардепа Олега Дмитренка було декілька держпідприємств по всій Україні, на яких він призначив своїх директорів. Ці підприємства знаходяться на балансі Національної академії аграрних наук.

«Що вони робили? Вони призначали своїх директорів, потім надавали їм фінансову допомогу, підписували договори на надання послуг і забирали ці кошти назад як незавершене виробництво, – пояснює нардеп від «Слуги народу». – Також надавались послуги з посіву, внесення добрив, засобів захисту рослин та збиранню врожаю. Ці послуги надавались за завищеними цінами, а насіння і вирощений врожай купували за заниженими».

За словами Павла Халімона, внаслідок такої роботи на підприємствах Сумської, Херсонської, Запорізької та Чернігівської областей утворились суттєві заборгованості.

Три з чотирьох підприємств, на які Дмитренко призначив своїх директорів зараз у стадії банкрутства, – продовжує нардеп. – Тому для того, щоб не допустити такої ж ситуації в Івківцях, до мене звернулась заступниця директора, яка колись працювала в мене. Вона принесла до мене ці довідки і каже: «Дивись, що відбувається». Я вирішив втрутитись, оскільки підприємство знаходиться на моєму окрузі й потенційно було важливо допомогти підприємству і в результаті допомогти державі. Я звернувся до правоохоронних органів задля консультації та кваліфікації цих дій. Вони одразу побачили склад злочину».

Також нардеп запевнив, що свої слова може підтвердити документально. 

Зараз справа на стадії досудового слідства, але, повірте мені, вона дійде до суду. І директор, який був виконувачем обов’язків, який підписував договори про надання послуг, договори про незавершене виробництво, буде нести відповідальність», — сказав він.

Нагадаємо, підробка документів, підкуп силових структур та крадіжка врожаю – саме такий перелік звинувачень лунає на адресу народного депутата.  Події розгортаються навколо майна агропідприємства «Батьківщина», що на Чернігівщині. Як повідомлялося, після призначення директором держпідприємства Олег Піщенко найняв приватних охоронців і не пускає на територію господарства законних власників – представників агропідприємства «Батьківщина». Детальніше про інцидент читайте за посиланням. Нові деталі справи читайте тут.