друкувати


Реорганізація Держпродспоживслужби — не на користь бізнесу

25 вересня 2020, 07:31

Реорганізація Держпродспоживслужби не піде на користь бізнесу. Таку позицію в коментарі для AgroPolit.com висловив виконавчий директор Союзу птахівників України Сергій Карпенко.

За його словами, за час створення служби та її діяльності впродовж п’яти років ми досягли найбільшого зростання експорту нашої продукції, орієнтовано утричі. 

«Як ви знаєте, доступ до ринків інших країн передбачає спочатку оцінку системи контролю за безпечністю продукції харчування, потім – підписання міжнародних сертифікатів. Реорганізація Держпродспоживслужби містить значні ризики, що ми втратимо наш експорт через переоцінку системи контролю і, відповідно, необхідно буде перепідписувати міжнародні сертифікати з тими країнами, які ми вже маємо підписані. Тому Асоціація «Союз птахівників України» проти будь-якої реорганізації Держпродспоживслужби, та навіть коми у назві цієї організації», – заявив Карпенко.

Нагадаємо, конкурс на голову Держпродспоживслужби затягнувся майже на рік, від  24 жовтня 2019 року, а в уряду та парламенту вимагають розробити план розвитку та закони про Держпродспоживслужбу.