друкувати


В Україні змінено порядок реєстрації овець і кіз

22 вересня 2020, 11:20

В Україні внесено зміни до порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Зазначається, що з 18 вересня 2020 року після опублікування в Офіційному віснику України набирає чинність наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03 липня 2020 року №1266 «Про затвердження Змін до Порядку ідентифікації та реєстрації овець і кіз», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 4 вересня 2020 року за № 853/35136.

Згідно зі змінами до порядку:

Слід також зазначити, що усі тварини, що утримуються в господарстві, повинні ідентифікуватися биркою згідно зі зразком бирки вушної для ідентифікації овець і кіз.

«З 18 вересня проводиться ідентифікація овець і кіз бирками нового зразка на одне вухо тварини».

«За наявності бирок старого зразка ідентифікація овець і кіз проводиться бирками старого зразка на обидва вуха тварини до повного їх використання».

На обох бирках тварини буде зазначатись один і той самий ідентифікаційний номер, що відповідатиме номеру електронного ідентифікатора і даватиме змогу індивідуально ідентифікувати кожну тварину та господарство, де вона була народжена.

З повним текстом змін до порядку можна ознайомитися на сайті Державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Нагадаємо, змінено правила ввезення в Україну продуктів тваринного походження.