друкувати


Експерт озвучив необхідні зміни до зрошувальної системи України, які врятують аграріїв від посухи

22 вересня 2020, 10:00

Щоб південь України не перетворився на пустелю, необхідно виконувати прийняту програму меліорації і створити окремий комітет при МЕРТ, або ж Міністерство меліорації. Про це у інтерв'ю для Latifundist.com повідомив засновник групи компаній I&U Group Сергій Тарасов.

Він додав, що цей виклик розуміє ЄБРР і ЄІБ, тому вони також зацікавлені допомогти Україні реалізувати ці масштабні проекти. Потрібна, як і в усьому іншому, політична воля і конкретне рішення.

«Насправді Україна без меліорації не збудує успішного сільського господарства. Тому що сільськогосподарські ризики у нас дуже високі. Ми пережили посуху в 2017 році, а раніше вона траплялася раз в 10, 8, 5, а тепер на третій рік. І кожна посуха все суворіша. Перерви між опадами все більші й більші. У цих умовах без меліорації весь південь і центр України буде постійно горіти. Одеса, Миколаїв, Херсон, південь Кіровограда без меліорації нічого не збиратимуть. Проблему потрібно вирішувати. Люди будуть розорятися. Вони не будуть займатися сільським господарством вже в недалекій перспективі», — зазначив Сергій Тарасов.

Нагадаємо, ООН заявила про катастрофу урожаю пшениці в Україні.