друкувати


Реалізація молокопродуктів збільшить субсидування експорту з держбюджету

25 вересня 2020, 10:17

Реалізація молокопродуктів збільшить субсидування експорту з державного бюджету. Про це розповів у коментарі AgroPolit.com голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

Він запропонував уряду низку кроків на підтримку галузі. Серез них: запровадити субсидування експорту шляхом виділення дотацій на 1 т сухого знежиреного молока на рівні $300 та водночас виділити із держбюджету $3 млн на підтримку експорту.

«Держави, де є вертикальна інтеграція, де переробні підприємства – це кооперативи. Нова Зеландія, США, Австралія, Канада, Скандинавські країни – там галузь розвивається, відбувається зростання. Чому? Бо там є держпідтримка, від звичайного фермера до переробних підприємств», – сказав Чагаровський.

Нагадаємо, Вадим Чагаровський запропонував 5 кроків для розвитку молочної галузі. Це посилення боротьби з фальсифікацією молочних продуктів, проведення закупівлі вершкового масла Аграрним фондом, підтримка експорту молочної продукції, підписання меморандуму з виробниками, торгівлею та міністерством про скорочення термінів розрахунків торгівельними мережами до 14 днів та здійснення державних закупівель молочних продуктів для ЗСУ, пенітенціарної служби, підприємств МОЗ здійснювати тільки від підприємств-виробників.