друкувати


Представники молочного бізнесу назвали дві умови для збільшення експорту української молочки

24 вересня 2020, 06:34

Представники молочного бізнесу назвали дві умови для збільшення експорту української продукції. Про це розповів у коментарі AgroPolit.com голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський.

Він повідомив, що скорочення імпорту та збільшення експорту продукції відбудеться після того, як запрацює більш інтенсивно система переробки молока.

«Який стан переробної галузі, такий стан і тваринництва. Погляньмо, що відбувається в успішних країнах, де добре розвинена молочна галузь. Це держави, де є вертикальна інтеграція, де переробні підприємства – це кооперативи. Нова Зеландія, США, Австралія, Канада, Скандинавські країни – там галузь розвивається, відбувається зростання. Чому? Бо там є держпідтримка, від звичайного фермера до переробних підприємств», – сказав Чагаровський. 

Нагадаємо, голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський зауважив, що у країнах ЄС виробники молока отримують значно більше фінансування ЄС. Також у спілці попросили урядовців посилити боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів, провести закупівлю вершкового масла Аграрним фондом, надати підтримку експорту молочної продукції, підписати меморандум з виробниками, торгівлею та міністерством про скорочення термінів розрахунків торгівельними мережами до 14 днів та державні закупівлі молочних продуктів для ЗСУ, пенітенціарної служби, підприємств МОЗ здійснювати тільки від підприємств-виробників.