друкувати


Виробники молока вимагають від уряду відкрити для них доступ до програм держпідтримки

22 вересня 2020, 10:41

Представники молочної галузі вимагають від уряду відкрити для них доступ до програм держпідтримки. Про це розповів керівник проєкту «Сімейні молочні ферми» Сергій Чернієнко у коментарі AgroPolit.com.

Він зазначив, що бюрократичні процедури для отримання держпідтримки, на яку передбачені кошти з держбюджету, настільки складні, що господарі не можуть їх домогтися. Та додав, що «корова не чекає», поки в уряді позабирають всі довідки. 

«Ми потерпаємо від державної бюрократії. Не всі документи можемо вчасно отримати, не всі готові на них чекати, не всі знають, як їх правильно видавати. І через це затримки. Якщо ми розробляємо програми держпідтримки, їх треба спрощувати. Щоб проста людина могла не кататися 3-5 разів до міста, бо це час. А якщо взяти людину, яка доглядає за худобою – у неї цього часу обмаль, тому що корова не чекає, треба заготовляти корми», – сказав Чернієнко. 

Нагадаємо, голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський розповів про держпідтримку, яку отримують виробники молока у країнах ЄС. Також у спілці просять урядовців посилити боротьбу з фальсифікацією молочних продуктів, провести закупівлю вершкового масла Аграрним фондом, надати підтримку експорту молочної продукції, підписати меморандум з виробниками, торгівлею та міністерством про скорочення термінів розрахунків торгівельними мережами до 14 днів та державні закупівлі молочних продуктів для ЗСУ, пенітенціарної служби, підприємств МОЗ здійснювати тільки від підприємств-виробників.