друкувати


У 2020 році українські виробники експортували на чверть менше молока та масла

22 вересня 2020, 08:20

У 2020 році українські виробники продали на експорт на чверть менше молока та масла. Про це свідчить аналітика, яка є у розпорядженні AgroPolit.com. Деталі дивіться у публікації Молоко без держпідтримки: в Україні щомісяця безповоротно зникають 10 тисяч корів.

Так, у січні-серпні 2020 року Україна експортувала на 35% менше молока та вершків, а також на 45% менше вершкового масла. Тоді як до країни ввезли вдвічі більше молока та вершків та у 7 разів більше вершкового масла. 

«Погляньмо, що відбувається в успішних країнах, де добре розвинена молочна галузь. Це держави, де є вертикальна інтеграція, де переробні підприємства – це кооперативи. Нова Зеландія, США, Австралія, Канада, Скандинавські країни – там галузь розвивається, відбувається зростання. Чому? Бо там є держпідтримка, від звичайного фермера до переробних підприємств», – сказав Чагаровський.

Коронавірус

Нагадаємо, молочні продукти закордонних виробників витісняють сир і молоко з українських ферм. Про це розповів директор Інфагро Василь Вінтоняк