друкувати


Виробники молока просять не створювати умови держпідтримки, що вимагають обходити «Крим і Рим»

20 вересня 2020, 08:20

Виробники молока просять урядовців не створювати програми держпідтримки, для отримання яких господар мусить обійти «Крим і Рим». Про це розповів керівник проекту «Сімейні молочні ферми» Сергій Чернієнко.у коментарі AgroPolit.com для публікації Молоко без держпідтримки: в Україні щомісяця безповоротно зникають 10 тисяч корів.

«Наприклад, щоб отримати сьогодні держпідтримку у вигляді виплат на одну корову, яка є важливою, треба пройти «Крим і Рим» – зібрати купу документів, їх подати. Ми потерпаємо від державної бюрократії. Не всі документи можемо вчасно отримати, не всі готові на них чекати, не всі знають, як їх правильно видавати. І через це затримки. Якщо ми розробляємо програми держпідтримки, їх треба спрощувати. Щоб проста людина могла не кататися 3-5 разів до міста, бо це час. А якщо взяти людину, яка доглядає за худобою – у неї цього часу обмаль, тому що корова не чекає, треба заготовляти корми», – сказав Чернієнко. 

Академія тваринництва: програма повстання молочного скотарства

Нагадаємо, молочні продукти закордонних виробників витісняють сир та молоко з українських ферм. Про це розповів директор Інфагро Василь Вінтоняк.