друкувати


В Україні щороку зникає на третину більше корів

18 вересня 2020, 14:06

В Україні щороку зникає на третину більше корів. Про це свідчить аналітика AgroPolit.com про спад поголів'я за останні 3 роки, запропонована у публікації Молоко без держпідтримки: в Україні щомісяця безповоротно зникають 10 тисяч корів.

Щороку в Україні зникає кількість корів, яка могла б скласти одне середнього розміру підприємство, розповів голова ради директорів Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський. Він нагадав, що для розвитку молочного скотарства слід реалізувати програми розвитку сімейних молочних ферм.  

«Що таке велике господарство і фермерське господарство – нині чіткої дефініції немає. Фермер – це і той, хто в селі має 1 корову та 2 га, і ті, хто має 500 тис. га землі. Треба їх розділити: є латифундисти й фермери. Для великих господарств – окрема програма, а для молока, яке вироблятимуть селянські фермерські господарства – інша», – сказав Чагаровський.

Коронавірус

Нагадаємо, за прогнозами, в Україні до кінця цього року молоко може подорожчати не більш ніж на 1,5-2%. А за останній рік ціна на молоко виросла, фактично, у межах тієї інфляції, яка є на сьогодні — це близько 4,5-5%.