друкувати


Половина вершкового масла і спредів в Україні сфальсифіковані ― дослідження

20 липня 2016, 08:25

Більше половини вершкового масла і спредів на ринку України проводяться з порушенням технічних умов і містять жири немолочного походження, зокрема мінеральні масла. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, посилаючись на результати дослідження 40 торгових марок масла і спредів, проведеного в лабораторії ДП «Кіевоблстандарттехнологія».

«Причиною масової фальсифікації даних продуктів є бідність населення, оскільки заміна молочного жиру здешевлює продукцію. Покупець вибирає продукцію практично за одним критерієм ― за ціною. Тому ми маємо відповідну тенденцію», ― сказав Олексій Дорошенко.

Також він повідомив, що матеріали дослідження будуть опубліковані в інтернеті, а також передані в Антимонопольний комітет України.

«Недобросовісні виробники замінюють молочний жир в своїй продукції на 20-100% жирами немолочного походження, зокрема пальмовою олією, іншими тваринами і рослинними жирами, а також мінеральними маслами, які шкодять здоров'ю людини», - зазначила генеральний директор «Кіевоблстандарттехнологіі» Ірина Кравченко.

УНІАН