друкувати


ДПЗКУ перевіряє контрагентів за форвардними та іншими контрактами на факти махінацій

18 вересня 2020, 08:03

ДПЗКУ перевіряє на факти махінацій власних контрагентів за форвардними й іншими контрактами. Про це в інтерв'ю Latifundist.com розповів призначений 4 місяці тому голова ДПЗКУ Василь Коваленко

Він заявив, що тепер компанія працює з меншою кількістю контрагентів за форвардними закупівлями. 

«Якщо раніше у нас було 5 тис. контрагентів, то сьогодні їх близько 2 тис. Найбільш суворо перевіряємо контрагентів за форвардними закупівлями. Хоча намагаємося іти назустріч виробнику. Припустімо, господарство виконало форвардний контракт, однак із затримкою, та поставило не ту культуру. Такі ситуації до вирішення. Однак якщо компанію зареєстрували 3 місяці тому, вона арендувала 2 тис. га, хоч не має ні агронома, ні власної техніки, з такими контрагентами ми не працюємо. Форвардні контракти – серйозний інструмент. Попередня команда практично провалила виконання контрактів за форвардом. Нині ми відновили мережу регіональних закупівель і просуваємось у напрямку виконання плану на 70%», – розповів Коваленко.  

Досьє аграрних політиків: депутати, урядовці, лобісти аграрних ініціатив

Нагадаємо, у квітні 2020 року один із кандидатів на посаду голови ДПЗКУ Олександр Мужель заявляв, що для того, аби поставити на ноги компанію потрібно 6 місяців, а опісля, якщо не почати заходи, вона може збанкрутувати. 

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у 2019 році посіла 100-те місце у загальному рейтингу компаній, проаналізованих і поданих у звіті МЕРТу. Основні фінансові показники: