друкувати


Концепцію реформування лісової галузі напрацюють у найближчі місяці, – Шмигаль

17 вересня 2020, 11:00

Концепцію реформування лісової галузі в Україні розроблять у найближчі місяці, вона має сприяти вирішенню спадкових проблем ще з часів СРСР. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час наради з питання розвитку лісової галузі та деревообробної промисловості на Житомирщині, інформує Урядовий портал.

«Найближчими місяцями має бути розроблена концепція реформування лісової галузі, щоб Україна могла правильно управляти цим відновлюваним ресурсом. За можливості підприємств переробляти 1,2 млн кубічних метрів деревини, сьогодні сировини є в три-чотири рази менше», — наголосив Шмигаль.

Він додав, що правильне управління лісовим господарством, боротьба з незаконними вирубками, запобігання пожежам — це пріоритети, які потребують злагодженої роботи правоохоронних органів, профільного міністерства, уряду, Держлісагентства та територіальних громад.

За словами прем’єр-міністра, у лісовій галузі є досить багато спадкових проблем, з якими Україна живе ще від часів СРСР. Для їхнього розв’язання і потрібна системна реформа.

Нагадаємо, що в Україні впроваджуватимуть систему управління лісами за критеріями ЄС.