друкувати


В Україні можуть заборонити імпорт російської картоплі, – Висоцький

16 вересня 2020, 18:00

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розглядає можливість введення заборони на імпорт картоплі з Російської Федерації. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький на своїй сторінці в Facebook.

«Провів засідання робочої групи з розвитку картоплярства – обговорили інструменти підтримки вітчизняної переробки картоплі», – вказав Тарас Висоцький, зазначивши, що розглядається заборона імпорту картоплі з Росії.

За його словами, також були проведені консультації фітосанітарної служби і введення державної підтримки переробки – деякі з інструментів, які будуть застосовані.

Ухвалення законодавчих ініціатив« земельного пакету »і відповідних постанов КМУ на їх виконання, запровадження прозорого земельного моніторингу та аціональна інформаційна компанія – пріоритети на наступні кілька місяців», – додав чиновник.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що одна з проблем, яку необхідно якнайшвидше вирішити в галузі картоплярства в Україні – запровадження дзеркальних умов для країн-імпортерів картоплі.