друкувати


Роман Лещенко розповів, хто очолить окремі відповідальні напрямки роботи Держгеокадастру

16 вересня 2020, 12:29

Під час онлайн-конференції голови Держгекадастру Романа Лещенка була озвучена позиція відомства по окремих напрямках діяльності структури та зонах відповідальності, які мають бути поділені між заступниками голови.

За словами Романа Лещенка, у міру того, як будуть накопичуватися питання до представників Держгеокадастру, вони будуть налагоджувати комунікацію через заступників голови, які ретранслюватимуть позицію Держгеокадастру в залежності від своєї спеціалізації.

Так, наприклад, все що пов'язане з програмно-технічними комплексами, відповідно до постанови Кабміну – це буде зона відповідальності заступника з ІТ-трансформації. Питання земельних правопорушень, незаконної забудови, нецільового використання земельних ділянок – до заступника з правоохоронної діяльності. Питання нормативно-правового характеру, законодавчих ініціатив, правового регулювання, а також роз'яснювальної роботи в частині  діяльності органів місцевого самоврядування – за це відповідатиме перший заступник, який також буде проводити відповідну комунікацію, прямі включення. Ми представимо цю команду найближчим часом», – заявив Роман Лещенко.

 Нагадаємо, уряд вже призначив двох заступників голови Держгеокадастру. Заступниками голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (шляхом укладення з ним контракту про проходження державної служби на період дії карантину) призначили Єгора Бодрова та Павла Шевченка. Перший до призначення працював адвокатом та має власне бюро, другий працював у Держгеокадастрі.