друкувати


Аграрний бізнес закликав уряд переглянути тарифи на експорт української продукції

15 вересня 2020, 16:00

Аграрний бізнес України закликав уряд оновини положення ЗВТ в межах Угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, переглянути тарифи на експорт української продукції. Про це повідомляє сайт Торгово-промислової палати України.

Повідомляється, що Комітет підприємців АПК при ТПП України провів робочу зустріч з групою радників віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

«У 2021 році минає 5 років від дати набуття чинності Угодою про асоціацію. Із завершенням першого п’ятирічного періоду дії Угода дає можливість провести оцінку стану її реалізації. З приводу цього Комітет підприємців АПК при ТПП України організував робочу зустріч, на якій члени комітету,  галузеві експерти і представники аграрного бізнесу обговорили бажані оновлення  до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», – йдеться у повідомленні .

У заході взяли участь радники віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іван Нагорняк і Сергій Крючков.

Наступного року відкривається вікно нових можливостей у рамках нашої співпраці з Європейським Союзом. Необхідно використати їх, щоб підігнати Угоду про асоціацію до сучасної структури торгівлі між сторонами. Офіс віцепрем’єрки зацікавлений у тому, щоб у даному випадку бізнес був почутий», – зазначив радник віцепрем’єрки Іван Нагорняк.

Представники аграрних бізнес-асоціацій висунули пропозиції щодо оновлення положень ЗВТ в межах Угоди. Найбільш гостро для українських виробників стоїть питання розширення квот на експорт в ЄС і зниження мит.

Нагадаємо, що Україна планує домовитись про початок переговорів з ЄС щодо оновлення Угоди про Асоціацію вже у 2021 році. 

.