друкувати


Українська земля несправедливо оцінюється ― Іванчик

19 липня 2016, 14:28

В Україні земля не має справедливої ціни, хоча вона не гірша за якістю, а то і набагато краща, ніж в інших європейських країнах. Про це повідомляє генеральний директор агропромислового холдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик.

"Не варто називати землю товаром, адже ми її не можемо вжити, переробити. Земля ― ​​це вічний актив, який не втратить своєї цінності. Він не схильний до амортизації, а, навпаки, з часом тільки зростає в ціні і в Україні, і в світі. Причина проста ― кількість землі сільськогосподарського призначення вже точно не збільшується. І це об'єктивна реальність. Люди і земля ― ​​найголовніша цінність нашої країни", ― зазначає гендиректор «Астарта-Київ».

За його словами, земля ― це актив, який повинен працювати на власника і країну. 

"Я вважаю, що народ, який є власником української землі, повинен мати уявлення, де та чи інша земельна ділянка знаходиться, який у нього юридичний статус, яка його ціна, кому він належить. Тільки якщо будуть такі відомості, можна буде говорити про продаж прав на землю", ― наголошує він. 

Іванчик підкреслив, що ситуація з землею була прозорою та зрозумілою для її власників, операторів ринку, і для держави. 

"Багато хто говорить, що сьогодні по селах ходять люди з валізами купюр і масово купують права на землю. Але питання ― звідки ці гроші? Вони часто мають корупційне походження. Головне, що ці колишні чиновники не збираються землю обробляти. Їх головне завдання ― легалізувати, «відмити» кошти, а потім перепродати права оренди виробничникам. Ці факти потребують уваги громадськості, про них потрібно говорити", ― повідомив він.