друкувати


В уряду та парламенту вимагають розробити план розвитку та закони про Держпродспоживслужбу

14 вересня 2020, 14:49

В уряду та парламенту вимагає розробити план розвитку Держпродспоживслужби та законодавство, яке обумовлює його роботу кандидат на першу посаду в службі Геннадій Супіханов. На сторінці у соцмережі він зазначив, що перш ніж шукати людину, яка буде працювати керівником служби слід визначитись, якою вона буде та яка її мета.

«Варто було б вже багатьом державним діячами волати про це несамовито, що в нас повністю відсутня нормативно-правова база діяльності СЕС в принципі! А якщо й говорити про якусь ефективність чи пак неефективність роботи Держпроду в цій царині, то лише після прийняття нового Закону України про санітарно-епідеміологічне благополуття та повного комплекту підзаконних актів до нього!.. Замість завершення формування ДПСС в частині санепіднагляду, створення законодавчої бази, і «від плінтуса» підзаконної, нормативно-правової, та, зрештою, замість розуміння тотальної відсутності кадрового резерву та його підготовки, вони продовжують шукати того, на чию голову перекладеться повний провал у цьому ковідфайті», – сказав Супіханов.  

Супіханов емоційно відреагував на заяву МОЗ, де міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про додаткову функцію, яку має нині виконувати на його думку Держпродспоживслужба – слідкувати, чи носять громадяни маски та чи дотримуються карантинних норм. 

«Уповноважені державні органи повинні посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм у регіонах, особливо у місцях великих скупчень людей. Порушення правил, як показує статистика, призводить до стрімкого поширення COVID-19... Максим Степанов зателефонував міністру економіки Ігорю Петрашку. Під час розмови очільник МОЗ наголосив на необхідності контролю з боку Держспоживслужби за об’єктами масового скупчення людей», – вказано на офіційній сторінці МОЗ. 

Нагадаємо, за словами керівника Держпродспоживслужби Ольги Шевченко третина скарг споживачів до Держпродспоживслужби у період карантину із запобігання коронавірусу стосуються роботи торговельних мереж.