друкувати


Постраждалим від посухи аграріям пропонують надати податкові пільги з ПДВ та ЄСВ

12 вересня 2020, 08:30

За повної втрати врожаю додаткове нарахування ПДВ ставить аграріїв у дуже скрутне становище. Про це повідомив народний депутат, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Олег Тарасов, йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Він зазначив, що доречним видається надання фіскальних пільг для аграріїв, що постраждали від несприятливих погодних умов.

«Наприклад, як ніколи актуальною є проблема нарахування податкового зобов‘язання зі сплати ПДВ за товари/послуги, які були придбані для вирощування загиблих посівів та ПДВ із вартості яких було включено до податкового кредиту. Саме такою є офіційна позиція Державної податкової служби. Проте, за повної втрати врожаю додаткове нарахування ПДВ ставить аграріїв у дуже скрутне становище. Тому такий підхід фіскалів варто переглянути», — зазначив Олег Тарасов.

Нардеп вважає, що окрім того, слід надати постраждалим товаровиробникам пільги чи навіть повне звільнення від сплати єдиного податку 4-ї групи або податку на прибуток у 2020 році. 

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, фермери Бесарабії обіцяють перекрити трасу, якщо не буде допомоги від держави через посуху.