друкувати


У Мінекономіки можуть запровадати компенсацію витрат за відновлення лісосмуг на сільгоспземлях

11 вересня 2020, 13:00

З метою стимулювання виробників до реєстрації та утриманні лісосмуг у Мінекономіки розглядається можливість закладення державної підтримки – компенсацію витрат на закладення лісосмуг та насаджень. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький під час семінару з питань земельної реформи, державної підтримки та розвитку фермерських господарств у Полтавській області, передає Мінекономіки.

Зазначається, що збереження та відновлення лісосмуг є важливим питанням з точки зору землекористування, екології та розвитку сільськогосподарського виробництва. Адже наявність лісосмуг забезпечує затримку вологи у ґрунті, зниження середньої температури на ділянці, приріст врожаю тощо.

Зокрема, Мінекономіки інформує сільгоспвиробників щодо ключових питань АПК щочетверга на базі об’єднаних територіальних громад по всій Україні.

Наразі вже прийнято порядок користування, утримання та збереження полезахисних лісових смуг, розташованих на землях сільськогосподарського призначення. У документі чітко йдеться про те, що ці землі можуть бути оформлені в комунальну власність об’єднаної територіальної громади. Наступним кроком є підтримка громад та виробників шляхом компенсації витрат за відновлення та утримання лісосмуг на сільськогосподарських землях. Мінекономіки розгляне можливість надання такої підтримки з наступного року», — зазначив Тарас Висоцький.

 

Нагадаємо, уряд затвердив законопроєкт про підтримку фермерських господарств.