друкувати


Кутовий ініціював перевірку фітосанітарної служби Одещини ― офіційно

19 липня 2016, 11:41

Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий повідомив про початок службової перевірки у фітосанітарній інспекції Одеської області після повідомлення AgroPolit.com про порушення у процесі видачі фітокарантинних сертифікатів.

Відповідне доручення міністр дав голові Держслужби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Володимиру Лапі, юридичному департаменту Міністерства та підрозділу відомства, що відповідає за боротьбу з корупцією.

"До 16:30 19 липня прошу Держпродспоживслужбу спільно з відповідними підрозділами Мінагро опрацювати інформацію, що з’явилася у ЗМІ, та оперативно надати пропозиції щодо звернення до правоохоронних органів. За результатами перевірки в разі виявлення правопорушень, відсторонити від виконання обов’язків т.в.о. головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області та провести конкурс на заміщення вакантної посади", ― зазначив Кутовий.

Нагадаємо, що ми зверталися в прес-службу Мінагропроду з  проханням також прокоментувати чи  рекомендував міністр Тарас Кутовий чи  хтось  інший з аграрного міністерства призначити в.о. головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області. Втім наразі відповідь так і  не надійшла.