друкувати


У парламенті пропонують змінити мінімальні строки та вартість оренди землі

9 вересня 2020, 13:10

У парламенті зареєстрували законопроект №4063, яким пропонують змінити підхід до визначення строків та вартості оренди землі. Автор документу Олександр Дубінський. 

Проект Закону №4063 «Про внесення змін до статті 93 Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» (щодо підвищення захисту інтересів власників земельних ділянок, земельних часток (паїв) сільськогосподарського призначення)» пропонує такі зміни:

Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення в оренду залишається єдиною юридичною можливістю отримувати дохід від таких ділянок, які власники не в змозі обробляти самостійно. Стосовно власників земельних ділянок і земельних часток (паїв), то за висновком експертів у галузі права, у них недостатньо знань щодо юридичних тонкощів орендних відносин, які б надали їм можливість врегулювати стосунки з орендарями на справедливих засадах», – вказано у пояснювальній записці до законопроекту. 

Нагадаємо,  упродовж місяця представники аграрного сектору пропонували свій погляд на стратегію розвитку економіки та галузі, яку варто було б розробити уряду та МЕРТ. Серед питань були і земельні.