друкувати


Переможці тендерів на проведення державної інвентаризації земель не виконують свої зобов'язання, — Роман Лещенко

8 вересня 2020, 11:40

Переможці тендерів на проведення державної інвентаризації земель в Україні не можуть виконати взяті на себе зобов’язання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник Держегеокадастру Роман Лещенко.

Він зазначив, що під час зустрічі значна частина підрядників визнали, що до 21 вересня не зможуть завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення. Після оцінки реального стану справ, маємо тільки одну область, де завершена інвентаризація.

Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» завершило інвентаризацію земель сільського призначення у Тернопільській області.

До 21 вересня, з високою ймовірністю, будуть завершені роботи ще щодо 7 областей:

Як бачимо, половина областей, де матимемо вчасний результат — це робота держпідприємства, а от у приватних виконавців чомусь виникають проблеми», — написав Роман Лещенко.

Він додав, що більше місяця тому вони взяли на себе зобов’язання завершити роботи до 21 вересня 2020 року, уклали додаткові угоди.

Земельний довідник України 2020 — інфографічний навігатор по ринку землі

Проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення є стратегічно важливим завданням в межах реалізації земельної реформи. Умови договорів не виконані, а це означає, що ми маємо прийняти рішення — застосовувати передбачені договорами санкції, чи, якщо на те є об’єктивні причини, продовжувати терміни виконання робіт. Це рішення буде прийнято найближчим часом», — підсумував Роман Лещенко.

Нагадаємо, раніше Роман Лещенко повідомляв, що завершення інвентаризації сільськогосподарських земель державної власності відтерміновано до 21 вересня 2020 року через коронакризу.