друкувати


Укрзалізниця розробить інтерактивну карту руху потягів

7 вересня 2020, 08:30

АТ «Укрзалізниця» планує автоматизувати процеси руху поїздів за рахунок запуску інтерактивної карти руху. Про це повідомив глава УЗ Володимир Жмак на своєму Telegram-каналі.

За його словами за свій перший тиждень після призначення головою компанії, він провів нараду щодо шляхів оптимізації руху.

«Зараз ми вже можемо говорити про наявність рішень з питань пропускної здатності окремих ключових ділянок і тягового потенціалу, необхідного для забезпечення перевезень, щодо збільшення плеча обслуговування одним локомотивом, з електрифікації певних ділянок з метою вивільнення тепловозів і поліпшення експлуатаційної роботи», — зазначив Жмак.

За його словами, в результаті втілення цих рішень «Укрзалізниця» зможе вивільнити локомотиви з одних ділянок і передати їх для використання на інших — де є нестача тяги. 

Що, у свою чергу, дозволить перевозити більше вантажів і доставляти їх швидше, і зробить УЗ більш привабливою і зручною для бізнесу.

Наступний крок — запуск інтерактивної карти руху, що дозволить автоматизувати процеси руху і відстежувати їх у реальному часі 24/7. Пакет рішень вже готовий для обговорення на засіданні правління компанії», — наголосив Жмак.

Нагадаємо, в Мінінфраструктури запустили онлайн-можливість отримати дозвіл на вантажні перевезення.