друкувати


В.о. голови головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області заперечує хабарництво ― офіційно

19 липня 2016, 12:03

В.о. головного державного фітосанітарного інспектора Одеської області Андрія Тофана заперечує факт того, що за оформлення карантинного сертифікату на експорт доведеться неофіційно платити 0,5 долара за 1 тонну зерна.

За його словами, карантинних сертифікатів на експорт відомство не виписує взагалі, для експорту потребуються лише фітосанітарні сертифікати.

«Доводити хабарницво немає сенсу, коли його дійсно немає. Володимир Лапа не займався фітосанітарними сертифікатами, а я працюю у цій сфері вже більше 10 років. Спитайте учасників ринку, ніхто в нас сертифікатів не купує», ― прокоментував він AgroPolit.com.

Нагадаємо, що у законі України від 2011 «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності»  у статті 83 міститься такий вид документу як карантинний сертифікат. Як уточнив у коментарі AgroPolit президент УЗА Володимир Клименко, карантинний сертифікат не скасований, а змінений його статус. Наразі це не обов’язковий документ при експорті, пояснив він і додав, що деякі трейдери всеодно використовують його для продажів зерна на експорт.