друкувати


У МХП розповіли, як повністю відмовилися від антибіотиків при виробництві курятини

5 вересня 2020, 09:28

Досягти повної відмови агроіндустріальних холдингу МХП від використання антибіотиків при виробництві м'яса птиці вдалося завдяки застосуванню альтернативних методів. Про це розповів головний ветлікар МХП Євген Бойко, повідомляє прес-служба агрохолдингу.

«Наприклад, в компанії використовують вакцинацію проти бактеріальних секундарних інфекцій на батьківських стадах. Таким чином забезпечується захист як батьківського, так і бройлерного поголів'я. Здорове батьківське стадо з високим імунним статусом – запорука того, що курчата з такого яйця будуть мати високий потенціал самостійно боротися із залишками секундарной мікрофлори без використання антибіотиків», – вказав Євген Бойко.

За його словами, стратегія МХП – це здорове батьківське стадо, висока санітарія, гігієна інкубаційних яєць, якісна інкубація і біобезпеку на бройлерному птахівництві.

«МХП постійно удосконалює своє виробництво, тому ми почали процедуру переходу на антибіотик-free (« Без антибіотиків ») ще кілька років тому. Цього року холдинг добровільно став учасником тримісячного моніторингу, організованого «Союзом птахівників України». Асоціація розробила і затвердила вимоги щодо вирощування птиці без застосування антимікробних засобів», – зазначив головний ветеринарний лікар МХП.

Як відомо, три птахофабрики групи МХП першими пройшли дану сертифікацію і отримали обгрунтоване право маркувати продукцію позначкою «Без антибіотиків». Це маркування означає, що не тільки в самій продукції відсутні будь-які антибіотики, але також вони не застосовувалися в процесі вирощування птиці.

Також, згідно з повідомленням, велике значення має той факт, що вся птиця, яка вирощується на птахофабриках МХП, вживає тільки корм власного виробництва холдингу, тому в компанії завжди впевнені в якості та безпеки кормів. У МХП функціонує відділ, який займається розробкою рецептури відповідно до потреб птиці, стежить за показниками. Рецептури кормів – унікальні, це власні розробки. Вони містять всі вітаміни і елементи, в яких потребує птах на різних етапах життя.

Якісна, безпечна і екологічно чиста продукція – основні цінності, на яких базується сучасна успішна бізнес і запорука здоров'я всієї родини і суспільства в цілому. Для МХП це не порожні слова, це те, у що ми віримо», – підсумував Євген Бойко.

Нагадаємо, що агрохолдинг МХП планує наростити кількість м’ясомаркетів до 1000 на кінець 2021 року.