друкувати


На Київщині фермер скупив 26 га землі, отриманої шляхом подвійної приватизації

4 вересня 2020, 16:00

На Київщині фермер із Фастова скупив 26 га землі, отриманої шляхом подвійної приватизації. Про це у facebook повідомив голова Держгеокадстру Роман Лещенко. 

«Продовжую інформувати про результати аудиту наказів Держгеокадастру про безоплатну приватизацію землі. Кельвич Леонід Миколайович, який є засновником та бенефіціаром двох сільськогосподарських підприємств – ФГ «ХОРС-КЛМ» і ТОВ «ЕДЕЛЬВЕЙС» – викупив землю у 13 громадян, які отримали її шляхом подвійної приватизації», – написав він.

За його інформацією,  за збігом обставин, усі накази про надання 2 га землі для ведення особистого селянського господарства видані в один день – 16 лютого 2018 року – двома масивами у Фастівському районі Київської області. До цього ці громадяни уже реалізували своє право на безоплатну приватизацію землі в інших областях.

Ще один факт на користь того, що процес було організовано централізовано, – розробником проектної документації на всі ділянки є одна й та ж землевпорядна організація – ТОВ «НВФ «ГЕОКАД» Код ЄДРПОУ: 40467213, – зазначив Лещенко.

Він зауважив, що інформацію про порушення, виявлені у ході аудиту, передано до правоохоронних органів. Розпочато досудове розслідування.

Нагадаю, що  раніше повідомлялося, що на Київщині приватизували землю за підробним наказом Держгеокадастру.