друкувати


У 25 ОТГ не зареєстровано прав на жодну із переданих земельних ділянок

4 вересня 2020, 13:00

Взагалі  не зареєстрували право комунальної власності на жодну земельну ділянку сільськогосподарського призначення у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у 25 ОТГ України. Про це повідомляє пресслужба Держгеокадастру.

Зокрема, ідеться про наступні об’єднані територіальні громади:

Як наголосили у у відомстві, це призводить до неналежного обліку земельних ділянок у Державному земельному кадастрі, зокрема відомостей про форму власності (що надходить автоматизовано в порядку обміну інформацією з Державним реєстром речових прав) та в подальшому невірного тлумачення розпорядників таких земельних ділянок.

Також повідомляється, що упродовж 2018–2019 років головними управліннями відповідними наказами передано у комунальну власність 788 ОТГ земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1,7 млн гектарів.

За оперативною інформацією, станом на 10.08.2020 право комунальної власності зареєстровано на загальну площу 1,4 млн га (82 % від загальної реєстрації).

На території Вінницької області головними управліннями передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність 36 ОТГ, із яких 32 зареєстрували за собою право комунальної власності у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у повному обсязі (100%).

На території Івано-Франківської області право комунальної власності зареєстрували за собою у 100%-му розмірі 23 ОТГ, а всього було передано земельні ділянки у комунальну власність 26 ОТГ.

Нагадаємо, що правом на безоплатну приватизацію землі сільськогосподарського призначення з 2013 по 2020 роки скористалися 445,5 тис. громадян України.