друкувати


ФАО допоможе оцінити обсяги використання антибіотиків у вітчизняному тваринництві

3 вересня 2020, 13:00

В Україні буде реалізовано проєкт «Зміцнення національного потенціалу для  одолання ризиків антимікробної резистентності (АМР)», щоби покращити ситуацію щодо використання антибіотиків у галузі тваринництва. Організаторами та учасниками ініціативи є Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), Асоціація «Свинарі України» (АСУ), Держпродспоживслужба, учені, фермери та інші представники галузі, повідомляє сайт АСУ.

Серед завдань проєкту:

Це, безперечно, лише перший етап, який допоможе підготувати певну аналітику, зрозуміти наскільки питання залишків протимікробних препаратів є актуальним, наскільки продукція тваринного походження містить залишки антибіотиків. Це дасть можливість розробити ефективну стратегію покращення контролю за використанням протимікробних препаратів і підвищення безпечності та якості продукції тваринного походження загалом», – зазначили в АСУ.

Нагадаємо, що нове законодавство ЄС, яке набуває чинності 28 січня 2022 року, буде забороняти будь-яке рутинне використання антибіотиків на фермах, включаючи всі види профілактичного лікування тварин.