друкувати


Уряд готує законопроєкт про страхування врожаю, – Зеленський

2 вересня 2020, 06:10

Україні необхідна довгострокова стратегія реагування на те, як зміни клімату впливають на врожай. Уряд готує відповідний законопроєкт про страхування врожаю. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише пресслужба президента.

На зустрічі Володимира Зеленського з представниками бізнесу Кіровоградської області в четвер, 27 серпня, зазначалося, що в цьому році було мало опадів і серйозна посуха, що негативно позначилося на врожаї. І з урахуванням довгострокових змін клімату не тільки в Україні, а й на планеті загалом, це може стати проблемою не одного року.

«Потрібно створювати нові системи поливу, програми страхування врожаїв. Не хвилюйтеся: уряд вже цим займається – зі страхування готується відповідний законопроєкт», – зазначив президент.

Він також заявив, що повинна бути ситуативна реакція в цьому році. Глава держави звернувся до уряду, Міністерству економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, щоб вони терміново визначили, що можна встигнути зробити в цьому році, щоб допомогти аграріям.

Нагадаємо, що існує ініціатива сформувати систему агрострахування аналогічну банківській.

Також в Україні з наступного року планують ввести програму страхування аграріїв.