друкувати


На Буковині майже 600 га лісу нададуть статус пралісів

31 серпня 2020, 09:29

Узгоджено ділянки держлісфонду на Буковині, які віднесуть до особливої категорії. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького ОУЛМГ.  

«Днями керівник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гончар разом з експертами провели робочу зустріч, під час якої були узгоджені ділянки держлісфонду, які віднесуть до особливої категорії. Наразі створення пралісових пам’яток природи планується у ДП «Сторожинецьке лісове господарство» та ДП «Берегометське лісомисливське господарство», – йдеться у повідомленні .

Зазначається, що підставою для створення пралісових пам’яток на Сторожинеччині та Вижниччині є висновки про відповідність вибраних ділянок лісу критеріям пралісів, квазіпралісів чи природних лісів.

Всього планується надати відповідний статус лісам на площі у майже 600 гектарів. В основному це гірська місцевість. Наразі ключовим є питання надання ідентифікованим ділянкам охоронного статусу. Підготовка необхідних документів вже розпочалася», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, що схвалено законопроєкт, який приєднає Україну до Європейського інституту лісу.