друкувати


Україна і Китай домовилися нарощувати обсяги торгівлі товарами та послугами

28 серпня 2020, 12:30

Україна і КНР домовилися продовжувати роботу над збільшенням обсягів двосторонньої торгівлі товарами та послугами, що, зокрема, передбачає надання українській продукції ширшого доступу на ринок Китаю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підсумками Шостого засідання Українсько-китайської підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР.

В межах цього заходу у форматі відеоконференції заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка і заступник міністра комерції КНР, заступник представника Китаю на міжнародних торгових переговорах Юй Цзяньхуа обговорили питання взаємовигідного торговельно-економічного партнерства між Україною та урядом КНР.

За інформацією Мінекономіки, сторони домовилися продовжувати роботу над збільшенням обсягів торгівлі товарами та послугами, вивченням можливих шляхів лібералізації торгівлі, диверсифікацією товарної номенклатури двосторонньої торгівлі шляхом отримання доступу на ринок Китаю для вітчизняної продукції, визначенням проєктів для спільної реалізації у сферах агробізнесу, інфраструктури, енергетики та енергозбереження.

За результатами засідання підписано протокол, який стане дорожньою картою торговельно-економічної співпраці на середньострокову перспективу.

Нагадаємо, «Аграрний союз України» (АСУ) і «Китайська торгова асоціація» підписали меморандум про співпрацю.