друкувати


Кожного року аграрії втрачають близько 30% на ціні, продаючи зерно з-під комбайна

29 серпня 2020, 07:00

Як правило, аграрії втрачають близько 30% на ціні зернових, продаючи врожай з-під комбайна, але можуть  і виграти, залежно від року.  Як пояснив у коментарі для AgroPolit.com засновник проектів Zernovoz.ua і Zernotorg.ua Олександр Мащенко, переважна більшість агровиробників, які мають змогу не продавати врожай відразу, вичікують кращих цін.

Нагадаємо, раніше були опубліковані підсумки попереднього маркетингового року та прогнози на 2020-2021

«Всі аграрії, хто має змогу не продавати врожай зразу з поля, зберігають його. Якщо хтось не продає зерно і не має власних потужностей для зберігання, намагається домовитися про резерв місця під врожай на чужих елеваторах (в залежності від стану зерна: якщо воно сухе, можна відвезти його собі на тік; якщо ж власнику потрібно скористатися послугами сушки чи елеватора, то вони часто-густо його там і залишають, або ж відразу продають). Зараз уже врожай пшениці практично зібраний. На біржах ціни на зерно впали, адже є високий рівень пропозиції і аналітики прогнозують падіння цін на найближчий місяць. Ті, хто зберіг зерно і не продав його відразу, будуть чекати на «відскок цін», – пояснив Олександр Мащенко.

Детальніше ознайомитися з показниками ринку та перспективами торговельних операцій можа у матеріалі: Врожай-2020 – гра на випередження: основні механізми продажу аграріями, ціна й обсяги