друкувати


Реорганізація Держпродспоживслужби в держслужбу з контролю захворювань не позначиться на ветеринарному контролі, — заява

27 серпня 2020, 17:00

Реорганізація Держпродспоживслужби в державну службу з контролю захворювань не позначиться на ветеринарному контролі. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє Інтерфакс.

«Жодні повноваження Держпродспоживслужби на сьогодні не ліквідовуються. Навпаки, додатково до її повноважень, згідно з нашою ідеологією, передається функція епіднагляду. Ми відразу шляхом управлінського рішення Кабінету міністрів забезпечимо працюючу систему з діючою вертикаллю», — сказав він.

Як зазначив заступник міністра, пропонована реорганізація не ламає функціоналу чинної структури Держпродспоживслужби.

«Фактично у неї просто зміниться назва. Я не бачу аргументів, чому експортери харчової продукції можуть постраждати. Ми не залазимо в систему Держпродспоживслужби з точки зору харчових продуктів», — сказав він.

Ляшко повідомив, що для відновлення протиепідемічного захисту опрацьовують декілька моделей.

Створення окремої служби з контролю за захворюваністю — це один із варіантів. Це наша пропозиція, модель, яку ми вважаємо найбільш ефективною, особливо якщо врахувати, що потрібно буде оперативно реагувати на коронавірус уже в жовтні-листопаді. Будь-яка інша модель до жовтня-листопада не запрацює повноцінно, як може запрацювати модуль приєднання й об'єднання всіх необхідних функцій в одному центральному органі виконавчої влади», — сказав він.

Нагадаємо, уряд закликали не руйнувати Держпродспоживслужбу, бо під ударом опиниться торгівля з Європою.