друкувати


МВФ заступився за Олексія Павленка і інших «технічних» міністрів — джерело

4 лютого 2016, 21:14

Другий шанс аграрному міністру Олексію Паленку та іншим «технічним» міністрам у складі нового Кабміну дали міжнародні фінансові організації. Про це AgroPolit.com розповіло джерело у «Самопомочі» (за квотою цієї політичної сили пройшов Павленко).

«Пояснення всіх речей, які відбуваються зараз довкола відкликання заяв про відставку, потрібно шукати у позиції міжнародних фінансових донорів. Їх позиція – без стабільного уряду не буде чергового траншу МВФ», — говорить наше джерело у фракції «Самопоміч».

За словами нашого джерела у БПП, спрацював «канал» посольств. «Вони звернулися до посольств і попросили підтримки у міжнародних донорів. Вони бачили прогрес у АПК, тому відгукнулися і попросили Порошенка напряму. Показали, що грошей не буде без стабільного Кабміну», — говорить джерело.

Раніше МВФ повідомив, що отримання чергового траншу Україною — під загрозою. Нагадаємо, що сьогодні прем'єр Арсеній Яценюк на екстреному засіданні заявив, що уряд працюватиме єдиною командою і готує план дій на наступні 12 місяців.

«Нами прийнято наступне рішення. Працювати єдиною командою, щодо підготовки і оприлюднення чіткого покрокового плану дій на наступних принаймні 12 місяців. План дій передбачає як прийняття законів, так і їх виконання... План дій передбачає, що міністр, призначений парламентом, несе всю повноту відповідальності за галузь, де працює", — додав він.