друкувати


Кабмін продовжив карантин до 31 жовтня 2020 року

26 серпня 2020, 15:09

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня 2020 року. Відповідне рішення озвучив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 26 серпня.

Збільшення захворюваності в останні тижні змушує нас діяти рішучіше. Сьогодні на засіданні ми розглянемо питання про продовження карантину на 2 місяці. Обмеження й зонування територій за кольорами діятимуть щонайменше до 1 листопада. До 31.10 ми продовжимо карантин», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів. Зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.

«Але карантин має залишатися адаптивним і необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», – наголосив президент.