друкувати


«Аграрний союз України» (АСУ) і «Китайська торгова асоціація» підписали меморандум про співпрацю

25 серпня 2020, 15:35

Громадська спілка «Аграрний союз України» та Китайська торгова асоціація підписали меморандум про співробітництво. Від імені українських аграріїв підпис поставив голова ГС «АСУ» Геннадій Новіков, а від китайської сторони – виконавчий директор торгової асоціації Руслан Осипенко. Повідомляє прес-служба АСУ.

Співпраця у межах меморандуму сприятиме розвитку міжнародного співробітництва в аграрній сфері, торговельно-економічним зв’язкам між українськими та китайськими партнерами, а також інноваційно-інвестиційному співробітництву.

Зокрема сторони зобов’язуються взаємодіяти під час вирішення питань, що стосуються реалізації експортного потенціалу шляхом надання сприяння у торговельно-економічній діяльності підприємств України та Китайської Народної Республіки. Також буде проведено роботу із залучення іноземних інвестицій, технологій і передового досвіду, що має посприяти створенню сучасної інноваційної інфраструктури.

Окрім цього, Аграрний союз України та Китайська торгова асоціація працюватимуть над створенням і реалізацією проєктів у межах державно-приватного партнерства. Водночас в Україні та Китайській Народній Республіці планується організувати низку виставок, форумів і конференцій за участю представників обох країн.

Що важливо, ми плануємо сприяти налагодженню прямих контактів між українськими та китайськими підприємцями, які працюють в аграрному секторі. Завдяки цьому нам вдасться розширити ринки збуту, залучити нові технології та додаткові інвестиції в українську економіку», – наголосив після підписання меморандуму Геннадій Новіков.