друкувати


Шість країн долучилися до рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій проти Росії

25 серпня 2020, 10:26

Шість європейських країн підтримали рішення Ради ЄС щодо продовження до 23 червня 2021 року дії санкцій, запроваджених ЄС проти Росії у відповідь на незаконну анексію Криму й Севастополя, повідомляється на сайті Європейської Ради.

Нагадаємо, у 2015 році український уряд запровадив санкції на низку російської продукції з РФ

Як повідомляється, до рішення приєдналися кандидати на вступ до ЄС – Чорногорія й Албанія, країни, які беруть участь у Європейський асоціації вільної торгівлі – Ісландія і Норвегія, а також Україна та Грузія.

Ці країни стежитимуть за тим, щоб їхня національна політика відповідала рішенню Ради. У повідомленні зазначається, що Європейський Союз бере до відома це зобов'язання і вітає його. Кримський пакет санкцій передбачає заборону на імпорт продукції з Криму або Севастополя в ЄС, інвестиції в Крим або Севастополь, а також туристичні послуги в Криму або Севастополі, зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити в порти на Кримському півострові, окрім випадків надзвичайних ситуацій.

Крім того, запроваджена заборона на експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також пов'язаних із розвідкою і видобутком нафти, газу і мінеральних ресурсів, також забороняється надання технічної допомоги, посередницьких, будівельних або інженерних послуг, пов'язаних з інфраструктурою в цих секторах.