друкувати


Аграрний фонд необхідно капіталізувати до приватизації ― Радченко

16 липня 2016, 13:41

Треба капіталізувати компанію і приватизувати вже цілісний бізнес, а не поспішати продавати собі в збиток. Голова ПАТ "Аграрний фонд" Андрій Радченко вважає доцільною приватизацію компанії тільки після того, як підприємство буде повністю комерційно розвинене, сказав він в інтерв'ю DT.UA.

"Коли держава створювала компанію, вона влила 5 млрд грн. Наші активи — ліквідність — це 3,5 млрд грн. Чи є сенс приватизувати, щоб отримати гарантований збиток? Питання риторичне", — сказав він.

Інша справа — капіталізувати компанію і продати вже цілісний бізнес, зазначає Радченко.

"Адже великі інвестори, як правило, не приходять на порожнє місце, на етапі відведення землі. Або взяти іноземні банки — хто з них починав роботу в Україні з реєстрації в Нацбанку? Та ніхто, купували готової компанії з ліцензією та інфраструктурою. Вони готові переплатити, щоб уникнути першого етапу організації і пов'язаної з цим бюрократії. Тому я впевнений, що такого роду компаніям потрібно продавати готові продукти. Давайте розвивати державну компанію — і по мірі її розвитку вона стане цікава інвесторам", — резюмував він.