друкувати


Озвучено механізм створення нового органу Санітарно-епідеміологічної служби

21 серпня 2020, 06:00

Механізм створення нового органу Санітарно-епідеміологічної служби складається з трьох частин. Про це йдеться у матеріалі на АgroРolit.com. 

«Щоб розібратися із санітарним питанням, прем’єр-міністр Денис Шмигаль 8 серпня дає відповідне доручення — як реанімувати СЕС. 17 серпня Міністерство охорони здоров’я показало єдиний правильний (на їхню думку) шлях. Нічого кращого там не придумали, аніж збудувати незрозумілу нову вертикаль під себе, розваливши при цьому вже діючу структуру ДПСУ (маразм у стінах Кабміну посилюється)», – ідеться у матеріалі.

Зазначається, що план складається із трьох частин:

Перша — спочатку передати повноважень СЕС Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, щоби не вносити змін до двох законів України — «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» і «Про захист населення від інфекційних хвороб», — зазначають автори.

Детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що після спалаху коронавірусу у світі Рада нацбезпеки і оборони України звернулася до Кабінету міністрів України з пропозицією відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби